Real Estate Development

Domestic Projects

Linking Nature and Human Activities over a Broad Space by Combining the Water Reclamation Center with Office and Commercial buildings
-Shinagawa Season Terrace

"Shinagawa Season Terrace" is an environmental coexistence project using the above ground part of public land on a large scale. The project involved a renewal of the "Shibaura Water Reclamation Center", a facility of the Bureau of Sewerage managed by the Tokyo Metropolitan Government, on which office and commercial buildings were constructed over a wide area, thereby linking the light, wind, water, and greenery of nature with human activities, to realize sustainable urban development.
The core of the project is a large-scale multi-purpose building with 32 stories above ground, provided with the highest level of environmental performance within Japan. With offices having a floor area of 1,500 tsubo (about 5,000 m²) and conference facilities to support company activities, this is the largest commercial zone in the Shinagawa South area. Within the site there is a broad 3.5 ha green zone, for refreshment of visitors, and to nurture and expand the local community.

Client : NTT Urban Development Corporation, Taisei Corporation, Hulic Co., Ltd., Tokyo Urban Development Co. Ltd., Tokyo Metropolitan Government Bureau of Sewerage

Designer : NTT Facilities, Taisei Corporation, NTT Urban Development Corporation, Nihon Suiko Sekkei Co., Ltd.

Location : Minato-ku, Tokyo

Year completed : 2015

Norio Harada

Norio Harada
Project Leader, Project Development Department I, Urban Development Division

Constructing an Unprecedented Complex Development Scheme Through Public and Private Sector Cooperation

This project to utilize the upper part of the Water Reclamation Center was unprecedented in terms of urban planning and application for building certification. It was the first case in Japan of setting the three-dimensional space above the sewage treatment facilities, so that numerous discussions with the authorities were required in order to achieve a rational scheme. Also, the contract for a single building was separated; the superstructure being a building construction contract placed by the private sector participants, and the substructure being a civil engineering construction contract placed by the Bureau of Sewerage.
This was the first ever such case, but the development scheme was prepared with the cooperation of the company's Legal Department. This was a joint project by specialists in public-sector civil engineering and private-sector building, so much effort was expended in arriving at a common awareness, but I believe that this was a very significant experience that can be used by the company again in the future.

Makoto Ibuka

Makoto Ibuka
Chief of Architectural Design Department I, Design Division

Fusion Project with Urban Infrastructure, Realized through Teamwork

This was a project designed and supervised by 4 companies including Taisei, but of these the role of coordinator was played by Taisei, who carried out the construction, and at the same time Taisei was responsible for the role of linking the architectural design with the civil engineering design. Great cooperation was received from each company, thereby ensuring good teamwork with mutual respect for each other. On the other hand in order to introduce advanced environmental technologies, the capabilities of Taisei Technology Center and the company's Environmental Division were utilized, thereby exhibiting the company's strengths in design and construction in various ways. I think it is of great significance for the company to have been involved in this project which was a "fusion with urban infrastructure".

Fujio Funamizu

Fujio Funamizu
Specific Project Chief, Construction Department, Tokyo Branch

Management Respecting Autonomy and Communication

From the beginning I was involved in management of the building construction part that we were awarded, and during the construction I also came to manage the whole building including the civil engineering construction part. As construction of the superstructure and substructure proceeded simultaneously, I was surprised how greatly the construction procedures and construction management methods differed between building and civil engineering, even though both were undertaken by the same company. In order to achieve mutual understanding and cooperation on this construction site where a total of 600,000 persons worked, time was spent on communication, with respect for the autonomy of each. This resulted in a feeling of unity on site, and the project was completed without incident. Even after it is completed I am still interested in how this building is doing.

Window on Technology
The most Advanced Environmental and Ecological Technologies to Support an "Environmental Model City"

"Shinagawa Season Terrace" is to obtain the highest level of CASBEE(Comprehensive Assessment System for Built Environment Efficiency), S(special) rank. In the center of building a "skyvoid" is installed so that air and light can be drawn in the building interior. This is used to enable the sunlight tracking and natural light device "T-Soleil" to send external light into the interior of the building, as well as to achieve a large flow rate of external air cooling. Also, by placing a building on the JR Shinagawa Station side and a broad green zone on the opposite side, a "Wind Road" is secured that allows sea air to pass inland. This contributes to reducing the heat island effect.


Our Main Achievements

Esforta Arena Hachioji

Esforta Arena Hachioji

This facility was designed to support sports and recreation activities of the city residents, and contains a main arena and a sub-arena capable of holding national sports events. It is a PFI project to develop and operate the sports facility, including a community sports center that serves as a center for community interchange.

Client : Hachioji Yumeori Support K.K.

Designer : Azusa-Taisei Design JV

Location : Hachioji City, Tokyo

Year completed : 2014

WESTRIO

WESTRIO

This is a station front redevelopment project consisting of 3 buildings directly connected to JR Chiba Station West Exit. Our involvement as a member of the development team in realizing this project ranged from formulating the plan to placement of the building construction contracts, disposal of the unused floors, etc.

Client : Taisei-Royal Lease Special Purpose JV

Designer : WESTRIO 1, 3: Taisei Corporation / WESTRIO 2: Nikken Sekkei Ltd.

Location : Chiba City, Chiba Prefecture

Year completed : September 2013

Page Top